Kuşburnu Tepesi’nde Meydana Gelen Cinayetlerde Aranan Şüpheli Hala Bulunamıyor

Dağa kaçan katil yakalanamadı, köylüler evini terk etti

18 Ağustos günü Topardıç köyünde yaşanan olayda, tarlalarını biçen Hüseyin Ercan, traktörün römorkuna yüklediği buğdayı köyüne götürmek için yola çıktı. Yolda, daha önceden arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumetli olduğu dayısı Ali K. ile karşılaştı. Ali K., yanında bulunan av tüfeğiyle traktöre ateş açarak kontrolünü kaybetmesine neden oldu ve traktör şarampole düştü. Ardından Ali K., tarlada çalışan eniştesi Ali Rıza Ercan’ın yanına giderek ona da ateş açtı. Bu olayın ardından köydeki eski muhtar Mehmet Ali Poyraz’ın ihbarı üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Ne yazık ki, yapılan kontrollerde Ali Rıza Ercan ile oğlu Hüseyin’in hayatını kaybettiği belirlendi ve cenazeleri köyde toprağa verildi.

Jandarma, cinayet şüphelisi Ali K.’yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Araştırmalar sonucunda olay yerine yakın bir bölgede Ali K.’ya ait motosiklet terkedilmiş halde bulunduğu tespit edildi. Ercan ailesinin yakınları ve köylüler, kendi güvenlikleri için endişe ederek bölgeden ayrıldılar.

Olayın tanığı eski muhtar Mehmet Ali Poyraz, Ali Rıza Ercan’ın kendisini yardım için tarlaya çağırarak şu şekilde anlattı: “Tarlayı biçmesini beklerken Ali Rıza Ercan traktörüme bindi. Oğlu Hüseyin Ercan ise traktörle buğday yükledikten sonra köye doğru gidiyordu. Bu sırada Ali K. yanımıza geldi ve sohbet ediyorduk. Birden Ali K., Ali Rıza Ercan’ın kafasına ateş etti. Ben hemen sağ kapıdan kendimi aşağıya attım. Şahıs, bana ‘kaçma benim seninle işim yok’ dedi. Bu durum beni şok etti. Kendimi toparladıktan sonra hemen jandarmayı aradım. Sonrasında Hüseyin Ercan’ın traktörünü vurulmuş şekilde gördüm. Bu sırada jandarma olay yerine vardı.”

Jandarmanın arama çalışmaları hala devam ediyor ve Poyraz, “Bugün 16. gün olmasına rağmen cinayet şüphelisi hala bulunamadı. Köylülerin ruh hali çok kötü. Bu köyde böyle bir olay hiç yaşanmamıştı. Bu durum hepimiz için çok kötü oldu. İnsanlar endişeli ve tedirgin. Ölenlerin yakınları ve çoğu köylü köyü terk etti. Herkes, bir an önce yakalanması umuduyla bekliyor. İnşallah en kısa zamanda yakalanır.” şeklinde konuştu.