Kütahya’da Faaliyet Gösteren Çetenin Operasyonla Yakalanması

‘Daltonlar’ çetesine Red Kit operasyonu

Kütahya’da faaliyet gösteren bir çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Çete üyeleri olan O.K., A.K., İ.E., H.E., M.K., S.İ., Y.S., K.D., R.K. ve A.A.’nın, para karşılığında il dışından Kütahya’ya geldiği tespit edildi. Çeteye tahsilat yapmak ve tetikçilik hizmeti sağlamakla suçlanan bu şüphelilerin yakalanması için Kütahya ve İstanbul’daki farklı adreslere eşzamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. KOM, Asayiş ve İstihbarat şubelerinin ortaklaşa düzenlediği bu operasyon “Red Kit” adıyla anılıyor. Operasyon sonucunda Kütahya’da 6, İstanbul’da ise 4 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon esnasında adliyeye getirilen şüphelilerin etrafında dolaşan bir kişi fark edildi. Bu kişi, adliye çay ocağında polis ekiplerince gözaltına alındı. İsimi H.B. olarak tespit edilen şüpheli, aranan bir dosya kapsamında bulunuyordu.

Ayrıca polis, çete üyesi oldukları belirlenen Bektaş Ç. ve Kamil A.’nın bir termal otelde olduğu bilgisine ulaştı. Polis, şüphelileri bu otelde yakaladı. Şüphelilerin, bir toplantı yapmak için otelde buluştukları ifade ediliyor.