Kuvvetli Yağış Uyarısı: Hatay’da İhtiyaç Durumları Artıyor.

Hatay’da eğitime 1 gün ara verildi

Doğu Akdeniz’de Kuvvetli Yağış Uyarısı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, Hatay’da Pazar günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkili olmaya başladı. Yağışlar nedeniyle derelerin debisi artarken yollarda araçlar mahsur kaldı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarlar sonucunda 167 acil durum bildirimi geldi. Bu ihbarlardan 157’si su baskını, 10 tanesi ise mahsur kalma durumuyla ilgiliydi. Ekipler, tüm ihbarlara hızlıca müdahale ederek vatandaşların yardımına koştu.

Kuvvetli yağışın ardından Hatay Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplanan AFAD Kriz Masası’na Vali Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Vali Masatlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bütün personel 24 saat esasına göre sahada görev yapmaktadır. Yağışlar nedeniyle derelerin taşması sonucu mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşıp kurtardık. Evlerini su basan vatandaşlarımıza da güvenli yerlerde konaklama imkanı sağlıyoruz. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı” ifadelerini kullandı.

Vali Masatlı, yağış miktarının metrekareye düşen 20 kilogramı bulduğunu belirterek, “Şu anda yağış miktarı kuvvetli yağış skalasında ancak net bir ölçüm yapmak mümkün değil. Yağmurun durmasıyla birlikte net bir ölçüm yapacağız” dedi.

Antakya ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle bazı okulların yarın tatil edileceğini aktaran Vali Masatlı, “Sadece Antakya’da belirli bölgelerde okulların yarın tatil edileceği kararını aldık. Bu durum genel bir uygulama değil, sadece kısmi olarak Antakya’nın dağlık bölgelerini kapsamaktadır” şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise alt yapı sorunlarıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Tüm imkanlarımızı kullanarak alt yapı sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Şehrimizin alt yapı sorunlarını çözerek güçlendirmek önceliğimizdir” dedi.