Kuzey Marmara Otoyolu’nda Meydana Gelen Kaza Yolcuları Yaraladı, Şoförün Durumu Ciddi

Son dakika: Yolcu otobüsü TIR'a çarptı! Yaralılar var

Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli mevkiinde meydana gelen bir kaza, erken saatlerde gerçekleşti. Edirne istikametine seyreden bir şehirler arası yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolünü kaybederek önünde seyreden bir TIR’a çarptı. Kazada, otobüs şoförü sıkışırken, 18 yolcu yaralandı. Olay yerine hızla müdahale eden polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, şoförü kurtarmak için uzun süren çalışmalara başladı. Yaralı yolcular ise çevredeki hastanelere nakledildi. Şoför, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bu olay nedeniyle Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli mevki Edirne yönü yaklaşık 2 saat boyunca trafiğe kapandı. Kazanın nedenleri araştırılmaya başlandı.

Kazadan sağ kurtulan bir yolcu olan Nacettin Sıtak, şunları söyledi: “Uyuyorduk ve birdenbire sert bir fren sesi duyduk. Hemen koltuğa yapıştım. Koltuğa bir bebek vardı ve onu tuttum. Şükürler olsun bana bir şey olmadı. Otobüs, Sivas’tan İstanbul’a geliyordu.” Yolcu Abdülkadir Işık ise “Önce bariyerlere çarptık, sonra TIR’a çarptık ve sonra durduk. Ben uyuyordum. Etrafıma baktığımda TIR’a çarptığımızı gördüm. Çok şükür, burnum bile kanamadı. Otobüs doluydu ve yaklaşık 8-9 kişi yaralandı, diye biliyorum. Zaten şoför de sıkışmıştı” şeklinde ifade etti.

Yaralı yolcuların hastanede iyi durumda olduğu bildirildi. Ancak, şoförün hayati tehlikesi devam ediyor. Kaza nedeniyle kapanan Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli mevki Edirne yönü, olay yerinin temizlenmesi ve araçların kaldırılmasıyla yaklaşık 2 saat sonra tekrar trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.