Kuzey Marmara Otoyolu’nda Yoğun Sis Kazası Yaşandı: 10 Ölü, 61 Yaralı

Zincirleme sis faciası! 7 araç birbirine girdi: 10 ölü 61 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya Tekeler mevkisinde dün sabah erken saatlerde, yoğun bir sis nedeniyle bir yolcu otobüsü kamyonete arkadan çarptı. Arkadan gelen 2 otobüs, 1 otomobil ve 2 TIR daha ardışık olarak kaza yaptı. Bu zincirleme kaza sonucunda toplam 7 araç birbirine girdi ve otoyol tam bir savaş alanına döndü. Kazada Hüseyin Kamil Yıldız, Nihal Yıldız, Erdoğan Mandal, Kenan Cin, Adem Akyol, Ergin Çınar, Alperen Ayhan, Satılmış Furkan Öztürk ve henüz kimliği belirlenemeyen 1 erkek yaşamını yitirdi. Yaralanan 61 kişi ise bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

İlk kaza sonrasında yolun sol şeridinde duran araçlar olmuş, otobüsten inen bazı yolcular da yola çıkmıştır. Arkadan gelen başka araçların da karışmasıyla bu 5 araçlık zincirleme kaza meydana gelmiştir. Kazada hayatını kaybedenler arasında otobüsten inen bazı yolcuların da olduğu belirtilmiştir. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de kaza yerinde inceleme yapmış ve otobüsten inen bazı vatandaşların ardışık gelen araçlar tarafından çarpılması sonucu yaşamını yitirdiklerini açıklamıştır. Kaza nedeniyle kapanan otoyolun İstanbul istikameti, araçların kaldırılmasıyla birlikte 10.30 sıralarında tekrar açılmıştır. Gün boyunca bölgede yoğun sis etkisini sürdürdüğünden yetkililer, sürücüleri yeni bir kaza yaşanmaması için uyarıda bulunmuştur. Kazaya karışan araç sürücülerinden 6’sının durumu iyi olduğu ve gözaltına alındığı bildirilmiştir. Tedavisinin tamamlanmasının ardından bir sürücünün de gözaltına alınacağı belirtilmiştir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zincirleme trafik kazası sonucunda olay yerinde 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 8’i ağır olmak üzere 61 kişinin yaralandığını belirtmiş ve yaralıların sağlığına kavuşması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etmiştir. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da “Kaza ile ilgili olarak soruşturma başlatılmış olup bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili koordinesinde üç Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir” şeklinde bir mesaj paylaşmıştır.

Kazazedeler, başka bir otobüsle İstanbul Esenler’deki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’na getirilmiştir. Gelen yolcular arasından bazılarının hafif yaralar aldığı ve yakınlarının tarafından hastaneye götürüldüğü öğrenilmiştir. Otogarda bekleyen kazazedelerin yakınları, otobüsten indikten sonra onları sarılarak ve ağlayarak karşılamıştır. Kazayı gören Hasan Horasan, yoğun bir sis olduğunu ve 2-3 metreden daha uzakları göremediklerini ifade etmiştir. Kazazede Esme Tosun, bir ses duyduklarını ve aniden kazanın meydana geldiğini belirtmiş, boynunun ağrıdığını dile getirmiştir. Senem Yüker ise her yerin sisli olduğunu, camın patlamasıyla gözüne cam parçalarının geldiğini söylemiş ve hafızasını kaybettiğini ifade etmiştir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kazayla ilgili bir açıklama yaparak ekiplerin hızlı bir şekilde olay yerine ulaştığını ve gereken önlemlerin alındığını belirtmiştir. Sürücülere sis ve olumsuz hava koşullarında dikkatli olmaları, trafik uyarılarına ve yönlendirmelere uymaları konusunda önemli uyarılarda bulunmuştur. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Uraloğlu, yaralılara da acil şifalar temenni etmiştir.