Kuzey Marmara Otoyolu’ndaki Zincirleme Kazada 10 Kişi Hayatını Kaybetti, 63 Kişi Yaralandı

Katliam gibi kazada yaralanan 63 kişiden 45’i taburcu edildi

Dün sabah saatlerinde, Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya bölgesinde, Taşkısığı mevkiinde bir kaza meydana geldi. Sisli hava koşullarının etkili olduğu alanda, 3 otobüs ve bir tır dahil olmak üzere toplam 7 araç zincirleme bir kazaya karıştı. Kazada, maalesef 10 kişi hayatını kaybetti ve 63 kişi yaralandı. Yaralananlar arasında Ukraynalı ve Özbekistanlı vatandaşlar da bulunuyor.

Olayın ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Metro Turizm firmasına ait 50 ACU 195 plakalı yolcu otobüsü şoförü olan H.Ö. (42) ve diğer otobüs ile tır sürücüleri olan M.D. (53), F.Ç. (30), S.S. (37), H.A. (46), O.K. (54) ve E.A. gözaltına alındı. Bugün Adapazarı İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemleri tamamlanan sürücüler, adliyeye sevk edildi. Adli işlemler devam ederken, Sakarya Valiliği yaralanan 63 kişiden 45’inin tedavilerinin tamamlandığını ve taburcu edildiklerini açıkladı.

Diğer yaralı vatandaşlardan 15’i Sakarya’da, 1’i Ankara’da, 1’i Kocaeli’de ve 1’i İstanbul’da tedavi altında bulunuyor. Bölgedeki hastanelerde gerekli tıbbi müdahaleler sağlanmaktadır.