KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda Meydana Gelen Asansör Kazasında Bir Öğrenci Hayatını Kaybetti

Aydın'da kız öğrenci yurdunda acı olay: Asansörde sıkışan öğrenci hayatını kaybetti

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda saat 00.05 sıralarında meydana gelen olay, Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı’nda gerçekleşti. Asansörde bulunan 15 kişiye ek olarak, iddiaya göre 16. bir kişi daha binince, asansör arıza yaptı. Asansörün aşırı yüklenme sonucu kaymaya başlaması sırasında, bir öğrenci panikleyerek çıkmak istedi. Bu esnada asansör hareket etti ve kız öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine hemen sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, mahsur kalan 15 öğrenciyi asansörden kurtarmayı başardı. Yapılan kontrollerde, kurtarılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edildi. Olayla ilgili inceleme başlatmak üzere savcılık tarafından soruşturma açıldı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, olay hakkında yaptığı açıklamada, 15 kişilik kapasiteye sahip olan asansöre 16 kişinin binmesi ve birinci katta hareket etmeye başlamasıyla meydana gelen kazayı belirtti. Vali Canbolat, bir kız öğrencinin panik içinde asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Kurtarılan 15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Ne yazık ki, bir öğrencimizi kaybettik. Bütün yönleriyle durumu araştırıp inceleyeceğiz.” şeklinde konuştu. Asansörün 21 Eylül’de bakımının yapıldığını belirten Vali, soruşturma dışında idari soruşturma da başlatılacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca, kazayı duyan erkek öğrenci yurdundaki öğrenciler de olay yerine gelerek tepki gösterdi. Polis, protesto sırasında ‘Yönetim istifa’ sloganları atan öğrencilere karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylem sırasında gelen öğrenciler daha sonra dağıldı.

Öğrencinin kimliğinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş olduğu öğrenildi. Ertaş’ın ailesine haber verildiği belirtildi.