LGS 2021 Sınavı Tamamlandı: Öğrenciler Yorumlarını Paylaştı

LGS bu yıl daha kolay

Geçtiğimiz gün, Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, sözel ve sayısal alan olmak üzere iki oturumda tamamlandı. 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisi, 155 dakika boyunca, geleceklerini belirleyecek 90 soruya yanıt aradı. Sınavın birinci oturumunda, depremler nedeniyle sorumlu tutulan konuların da yer aldığı sözel alan testi uygulandı. Sorular, 20 Türkçe, 10 T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 10 din kültürü ve ahlak bilgisi ve 10 yabancı dil olmak üzere toplam 50 sorudan oluştu. İkinci oturumda ise, 20 matematik ve 20 fen bilimleri sorusu soruldu. Sınava ait cevap anahtarları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesinde yayınlandı ve öğrenciler, kitapçıkları okullarından alabilecekler.
Sınav sonrası öğrencilerin görüşlerine yer veren haberimize göre, sınavın soruları, öğrencilerin yorumlama, analiz ve çıkarım kabiliyetlerini ölçen nitelikteydi. Matematik soruları genel olarak kolay sayılırken, fen bilimleri ve Türkçe soruları öğrencileri biraz zorladı. Din kültürü ve ahlak bilgisi testinde, çeldirici soruların fazla olması nedeniyle birçok öğrenci zorlandı. İngilizce testinde ise diyalog sorularının ağırlığı dikkat çekti.
Sınav sonuçları, 26 Haziran tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde ilan edilecek. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara itiraz edecek öğrenciler, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından elektronik olarak başvuruda bulunabilecekler. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu ise, sonuçların açıklandığı gün yayınlanacak. Taban puanla öğrenci alan özel liseler ise MEB’in LGS sonuçlarını ilan etmesinin ardından taban puanlarını web sayfalarında yayınlayacaklar.