LGS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Detayları

LGS’de bu yıl otomatik başvuru yok

LGS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayımlandı

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruyla Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre, 2 Haziran’da gerçekleştirilecek olan LGS sınavının başvuruları, 18-29 Mart tarihleri arasında alınacak.

Geçtiğimiz yıllarda pandemi koşulları sebebiyle tüm 8. sınıf öğrencileri için otomatik yapılan LGS başvuruları, bu yıl adayların kendi talepleri doğrultusunda gerçekleştirilecek. E-BAŞVURU YAPILABİLECEK Sınava katılmak isteyen öğrenciler, 1 Nisan tarihine kadar başvurularını elektronik ortamda yapabilecekler.

Okul müdürlükleri, sınav başvurularını 1 Nisan’a kadar onaylayacaklar. Yurtdışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullardaki öğrenciler ise kılavuzda bulunan formu doldurarak başvuru yapabilecekler. Öğrenciler, başvurularını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

LGS merkezi sınavı 2 Haziran Pazar günü iki oturum halinde yapılacak. Birinci oturumda Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden oluşan 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru olacak. Sınav sonuçları ise 28 Haziran’da www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2024-YKS) başvuran aday sayısı 3 milyon 36 bin 945 olarak belirtildi. Ersoy, sınava başvuranların yaş dağılımına ilişkin detayları da paylaştı.