LGS Başvuruları Son Gün! Öğrencilerin Dikkatine

LGS’de son gün! Başvurmayı unutmayın

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS Başvuruları İçin Son Gün

Bu yıl 2 Haziran’da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın başvuruları için bugün son gün. LGS başvuruları pandemi koşulları nedeniyle otomatik yapılmıyor, sınava katılmak isteyen adayların bugün sona erecek başvurularını elektronik olarak e-Okul üzerinden yapmaları gerekiyor.

Öğrenci ve ailelerin desteklenmesi konusunda Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe, “Böyle süreçlerde çocuklar en çok ailelerinin desteğine ihtiyaç duyarlar. Sınav hazırlık sürecinde etkili zaman yönetimi ve ailenin destekleyici rolü önemlidir” dedi.

Eğitim Uzmanı Salim Ünsal ise LGS kurgusunda değişiklikler olduğunu belirterek, “Bu yıl ilk kez aday öğrenciler sınava başvuruda bulunmak zorunda. Buna karşın, liselere alınan öğrencilerin yüzde 22’si sınavla yerleşiyor, geri kalan yüzde 78’i ise adrese dayalı yerleştirmelerle okula kabul ediliyor” açıklamasını yaptı.

Sınav hazırlık sürecinde önyargılardan uzak durulması gerektiğini vurgulayan Ünsal, “Eğitim uzun bir süreçtir, her öğrenci farklı hızda ilerleyebilir. Öğrenci ve ailelerin başarıyı dar çerçevede görmeleri yerine geniş bir açıdan bakmaları önemlidir” dedi.

LGS’de birinci oturum 2 Haziran Pazar günü 09.30’da başlayacak olup, öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturum ise 11.30’da başlayacak ve matematik ile fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru içerecek. Sınav sonuçları 28 Haziran’da www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak.