LGS Nakil Tercih Dönemi Tamamlanmak Üzere! Yerleştirme Sonuçları 7 Ağustos’ta Açıklanacak

LGS maratonu bitiyor... 1 milyon öğrenci liseli olacak

Liseye geçiş süreci olan LGS kapsamında, yerleştirme süreci sona eriyor. 1 milyondan fazla adayın iyi bir liseye yerleşmek için tercih yaptığı bu dönemde, nakil sürecinin sonuna gelinmiştir. 31 Temmuz’da başlayan ikinci nakil dönemi bugün sona ermektedir.

İkinci nakil döneminde, merkezi sınav puanına ve yerel yerleştirmeye dayalı olarak öğrenci alan okullar için en fazla 3’er okul tercihi yapılabilmektedir. Pansiyonlu okullar için ise yine en fazla 3 okul tercihi yapılabilir. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullarda ilk tercihine yerleşen öğrenciler, nakil tercih dönemlerinde farklı bir okul tercihi yapmak zorunda değildir. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, nakil tercihlerinde ilk 2 okulu yaşadıkları bölgeden veya yakınlarından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihi yapabilmektedir. Sonuçlar 7 Ağustos tarihinde açıklanacaktır.

Tercihlerin son günü olan 4 Ağustos tarihine kadar, MEB’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verilmiştir: “Değerli velilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, LGS kapsamında ‘Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması’, 4 Ağustos saat 17.00’ye kadar yapılacaktır. İlgi, yetenek ve beklentilerinize en uygun lise hayatı için şimdi tercih zamanı…”

Takvimdeki geri sayım şu şekildedir:
– 31 Temmuz-4 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının alınması.
– 7 Ağustos: Yerleştirmeye esas 2. nakil sonuçlarının ilanı.
– 8-16 Ağustos: Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması.
– 18 Ağustos: İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları yerleştirmelerinin tamamlanması.
– 22-25 Ağustos: Yatılılık başvurularının okul ve kurumlarca alınması.