LGS Sonuçları ve Demirören Medya MTAL Tercihleri Yayınlandı

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden burs kararı: Yüzde 1'lik dilimdeki öğrencilere verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı LGS Sonuçlarını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 3 Haziran’da iki oturum olarak gerçekleştirildi. 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı sınavın sonuçları büyük bir merakla bekleniyordu. Tercih süreci ise 1 Temmuz’da başlayacak.

Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı ve Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’i tercih edecek öğrencilere okul ve imkanlar hakkında bilgi vererek lise eğitiminin önemini vurguladı.

Nuran Çakmakçı, sınavın zorluğuna dikkat çekerek, “Veliler ve öğrenciler için tercih yapmak daha da zor olacak. Bu nedenle velilere ‘her şeyin öğrenciler için düşünüldüğü okulu tercih edin’ diyoruz” şeklinde konuştu. Çocukları geleceğe hazırladıklarını belirten Çakmakçı, okullarında yapay zeka, siber güvenlik, robotik kodlama gibi derslerin verildiğini söyledi.

Öğrencilerin 1 yıl hazırlık sınıfında İngilizce öğretmenlerinden ders aldığını ve desteklerden faydalandığını belirten Çakmakçı, “Sınıflarımızın mevcudu 18 kişi, kitap ve kıyafet desteği sağlanıyor. Ayrıca çocuklar eksik oldukları konularda birebir eğitim alabiliyorlar” dedi.

Lisenin istihdam imkanlarını vurgulayan Çakmakçı, öğrencilerin her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. Atila Ertoğan ise öğrencilerin İngilizce eğitimi alarak Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlandığını söyledi.

Ertoğan, öğrencilere özel burs imkanları sunduklarını belirterek, “Müfredatımız öğrencilere özel olarak hazırlandı. Robotik, matematik ve bilişim olimpiyatlarına katılım sağlıyoruz. Yüzde 1’lik dilimde olan ve okulumuzu tercih eden öğrencilere 5 yıl boyunca burs veriyoruz. Öğrencilerimizi çok yönlü ve multidisipliner bir şekilde yetiştiriyoruz” açıklamasında bulundu.