LGS Sonuçları ve Yabancı Okulların Ücretleri Açıklandı!

Özel okullar cep yakacak... En düşük 300 bin TL en yüksek 1 milyon TL

LGS Sonuçları Açıklandı: Yabancı Okulların Taban Puanları ve Ücretleri Belli Oldu

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandıktan sonra yabancı okullar, merkezi sınav puanıyla öğrenci alacakları için taban puanlarını duyurdu ve ön kayıt süreci başladı. Bugün ise Alman, Fransız, Amerikan, İtalyan liseleri gibi yabancı okullara kesin kayıt süreci başlayacak.

Eğitim masraflarının 800 – 900 bin TL bandında olduğu düşünüldüğünde, servis, kırtasiye, kıyafet gibi ek hizmetlerin de eklenmesiyle yıllık maliyet 1 milyon TL’yi aşıyor. Yemek ücretleri ise 75 bin ila 100 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Ödemelerin peşin yapılması durumunda okullarda farklı indirimler uygulanabiliyor.

“Üsküdar Amerikan Lisesi’nde hazırlık sınıfı kayıt ücreti bu sene yüzde 100’den fazla artarak 975 bin TL oldu.”

“Özel Alman Lisesi’nin eğitim ücreti ise geçtiğimiz yıla göre 4 kattan fazla artarak bu yıl 905 bin TL seviyesine yükseldi.”

Devlet okullarında giyilen okul armalı kıyafet seti fiyatının geçen seneye göre yaklaşık yüzde yüze yakın oranda artarak 5 bin TL’ye yaklaşması bekleniyor.

Yabancı Liselerin Hazırlık Sınıfı Fiyatları

  • İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi: 982 bin 335 TL
  • SEV Amerikan Koleji Özel SEV Lisesi: 975 bin TL
  • Notre Dame de Sion Fransız Lisesi: 953 bin 180 TL
  • Özel Alman Lisesi: 905 bin TL

“Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, üniversitelerde ikinci öğretim öğrencilerinin ödediği öğrenim ücretlerinde yüzde 62.51’lik artışa gidildi.”

“2024-2025 eğitim öğretim yılında depremzede öğrencilerden harç ücreti alınmayacak.”