LGS Tercih Sürecinde Öğrencilere Önemli Bilgiler

Eğitim uzmanı Salim Ünsal'dan öğrencilere liselerle ilgili 'ön yargı' uyarısı




LGS Sonuçlarının Ardından Tercih Dönemi Başladı

LGS Sonuçlarının Ardından Tercih Dönemi Başladı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan LGS sonuçlarının ardından öğrenciler için tercih dönemi başladı. Tercih dönemi 17 Temmuz’da sona erecek. Öğrenciler, kendileri için en uygun liseyi seçerken birçok seçenek arasından tercih yapma sürecine girdi.

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise öğrencilere hazırlık sınıfı olmak üzere 5 yıllık bir eğitim sunuyor. Okul, özel müfredatı ile yapay zeka, robotik kodlama, yazılım derslerinin yanı sıra ulaşım, burs, staj ve yemek gibi imkanlar da sunmaktadır. Öğrencilerin Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinde okuyabilmesi için akademik bir eğitim hedeflenmektedir. Ücretsiz devlet lisesi olan okul, bu yıl LGS ile 36 öğrenci alacak.

Tercih dönemi kapsamında Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, okul hakkında bilgi verdi. Ünsal, tercih yaparken önemli olanın öğrencilerin en son yazdıkları okula ne kadar yüzd…

Ünsal, lise tercihleri konusunda ön yargı taşınmaması gerektiğini belirterek, “Okul seçiminde puan veya yüzdelik dilim üzerinden tercih yapmak doğru değildir. Öğrencilerin yaşadıkları yere ne kadar yakın olduğu, eğitim kalitesi, sunulan imkanlar göz önünde bulundurulmalıdır. Önemli olan okulların öğrencilere değer vermesi, eğitimlerini önemsemeleri ve kariyerlerine nasıl katkı sunacaklarıdır” şeklinde konuştu.