Limak Şirketler Topluluğu ve Alpha Dhabi Holding Arasında Yapılan Anlaşma Sektörlere Yönelik Ortak Girişimler İçeriyor

Limak ve BAE’li Alpha Dhabi anlaşma imzaladı

Limak Şirketler Topluluğu ve Alpha Dhabi Holding, farklı sektörlerde sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde ortak girişimler kurma amacıyla imzalanan anlaşma, inşaat, kalkınma, altyapı, enerji ve turizm gibi sektörlere odaklanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Abu Dhabi’de gerçekleşen İş Forumu’nda imzalanan bu anlaşma, Türkiye ve BAE arasındaki ekonomik işbirliğini artırmak amacıyla önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Limak Şirketler Topluluğu ve Alpha Dhabi Holding, hem Türkiye hem de BAE’deki portföylerini karşılıklı olarak geliştirme fırsatı yakalıyor. Ayrıca, mutabakat kapsamında Şubat ayında meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve rehabilitasyonuna yönelik ortaklıkların kurulması ve geliştirilmesi hedefleniyor.

Limak Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Abu Dhabi’deki İş Forumu’nda imzalanan Mutabakat Anlaşması hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şirketlerimizin portföylerini karşılıklı olarak genişletme imkanı bulmasının yanı sıra, aynı zamanda Şubat ayında yaşadığımız depremler sonrasında etkilenen bölgelerin yeniden inşası ve rehabilitasyonu ile halklarımız arasında daha güçlü bir sosyal ve kültürel yakınlaşma sağlayacağız.”

Alpha Dhabi Holding CEO’su ve Genel Müdürü Müh. Hamad Salem Al Ameri ise şunları söyledi: “İşbirliğimiz, Alpha Dhabi Holding olarak sürdürülebilir kalkınma ve yatırım hedeflerimize tam uyumlu. İnşaat, altyapı, enerji ve turizm sektörlerinde büyümek istiyoruz. Ayrıca deprem sonrası etkilenen bölgelerin yeniden inşasıyla ilgili ortaya çıkabilecek fırsatları keşfetmek istiyoruz.”