Lise Öğrencisi Kavgası Erzurum’da Yaralama Olayıyla Sonuçlandı

Oğlu akrabaları tarafından bıçaklanmıştı... Acılı baba: Bunu yapanlar cezasız kalmasın

Erzurum’un Aziziye ilçesinde karne günü yaşanan üzücü bir olayda, lise öğrencileri arasında çıkan kavga sonucunda Alperen Vatandaş kasığından bıçaklanarak yaralanmıştı. Baba Abdulmecit Vatandaş, benzer olayların tekrarlanmaması ve suçluların en ağır cezayı alması için yetkililere çağrıda bulundu.

Erzurum’da karnelerini aldıktan sonra iki grup lise öğrencisi arasında başlayan sözlü tartışma, maalesef fiziksel bir çatışmaya dönüştü. Kavganın nedeni, iddialara göre omuz atma oldu. Bu çatışmada 11. sınıf öğrencisi Alperen Vatandaş kasığından bıçaklandı ve acilen Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Alperen Vatandaş, aşırı kan kaybı yaşadı ancak yapılan müdahaleler sayesinde hayati tehlikeyi atlattı. Halen tedavisi devam ediyor.

Olayın ardından polis ekipleri harekete geçerek bıçaklama suçunu işlediği iddia edilen 17 yaşındaki L.K. ve iki arkadaşını yakaladı. Ancak şüpheliler, mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alperen Vatandaş’ın babası Abdulmecit Vatandaş, çocuğunun iyileşip hastaneden taburcu olmasını beklediklerini belirterek, “İnsan hayatı hiçbir şekilde bu kadar değersiz olmamalı. Yetkililerin ciddi önlemler alması gerekiyor. Suç işleyenler de mutlaka cezalandırılmalı. Benim çocuğum suçsuzken bu kötü duruma düştü.” diye konuştu.