Lisede Gerçekleşen Taciz Olayının Ardından İki Şüpheli Tutuklandı

Bunları yapan çocuk! Yüzüne kaldırım taşı attılar, kulağını yardılar

İstanbul Sultangazi’deki bir lisede, 10. sınıf öğrencisi olan M.N.K. adlı 15 yaşındaki bir kız öğrenci, geçen perşembe günü okulun yanından geçen bir parkta arkadaşıyla buluştu. Genç kızlar, parkta oturarak sohbet etmeye başladı. Ancak bu sırada yanlarına yaklaşan bir grup erkek, sözlü tacizde bulundu.

Olayı fark eden Ç.İ. adındaki bir erkek öğrenci, arkadaşlarının yanına giderek tacizcileri uyardı ve tepki gösterdi. Bunun üzerine grup, Ç.İ.’ye saldırdı. Taciz ve saldırıya uğrayan gençler, parktan kaçarak uzaklaştılar. Saldırganlar ise diğer arkadaşlarını çağırarak gençlerin peşinden gittiler. Burada da Ç.İ.’ye saldırmaya devam eden grup, M.N.K.’nin arkadaşını kurtarmak istemesi üzerine onun yüzüne kaldırım taşı fırlattı. Taş darbesiyle yere yığılan M.N.K. kanlar içinde bayıldı. Arkadaşı Ç.İ.’yi de döven saldırganlar, onun kulağından yaraladı. Hemen olay yerine gelen çevre sakinleri, M.N.K. ve Ç.İ.’yi hastaneye götürdü. M.N.K.’nin yüzünde dikiş atıldı ve 5 dişi kırıldığı belirlendi. Ç.İ.’nin de yaralanan kulağı dikildi.

M.N.K.’nin ailesinin şikayeti üzerine polis, olay yerindeki güvenlik kameralarının görüntülerini topladı ve saldırganları yakalamak için çalışmalara başladı. Yapılan araştırmada, M.N.K.’yi rahatsız eden ve yüzüne taş atan kişinin, aynı okulda okuyan O.A.A. adlı bir öğrenci olduğu tespit edildi. Polis ekipleri, O.A.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı. O.A.A., emniyetteki ifadesinin ardından ‘kasten yaralama’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, taş atan O.A.A. yakalandı ve gözaltına alındı. Yapılan incelemede, O.A.A.’nın M.N.K. ve Ç.İ. ile aynı okulda eğitim gördüğü belirlendi. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından ‘kasten yaralama’ suçundan adliyeye sevk edildi. Öte yandan olaya karışan bir kişi daha gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edildi. İki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.