Lüks Mekanda Kadına Şiddet Olayı

Eğlenmeye giden 3 kadına kâbus yaşattılar: O mekanın ilk olayı değil... 2 kişi tutuklandı

İstanbul Beyoğlu’nda Lüks Bir Mekanda Yaşanan Kavga

Üniversite öğrencisi Y.T., İ.K. ve H.E., eğlenceli bir akşam geçirmek amacıyla 3 Haziran 2024’te ‘Divane’ adlı mekana gittiler. Ancak mekanda yan masada bulunan müşterilerin rahatsız edici tavırlarıyla karşılaştılar. 3 genç kadın, masalarının değiştirilmesini istediler fakat bu istekleri reddedildi. Masalarının değiştirilmesi talebine olumsuz yanıt verilince, hesaplarını istediler. Ancak hesapları normalde kişi başı 475 TL olması gerekirken 10 bin TL gibi anormal bir tutar istendi. Kadınlar bu duruma itiraz ettiler ve sonunda 9 bin TL ödeyerek mekanı terk ettiler.

İ.K. adlı kadın cep telefonunu unuttuğunu fark edince geri döndüler. Bu esnada işletme sahibi Veysi T. kadınlara karşı agresif tavır sergiledi. Kadınların tepkileri üzerine fiziksel şiddet uygulayan Mehmet Mesut D., kadınları tehdit etti. Olaya müdahale eden bir vatandaşın araya girmesiyle kadınlar kurtarıldı.

Yaşanan olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından Y.T., polise giderek şikayette bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler Veysi T. ve Mehmet Mesut D. tutuklandı. İşletme ise zabıta ekiplerince mühürlendi.

Yaşananlarla İlgili Şikayetler ve Tepkiler:

  • Fatma: “Doğum günü rezervasyonu yaptım, ön ödeme olarak bir kişilik kapora bedeli 950 TL aldılar. Hesaba ön ödemeyi dahil etmemişler ve şişirilmiş bir hesap ödedik. Hiçbir şekilde yardımcı olmadılar.”
  • Ali: “Üç kişilik yer ayırttık, gittiğimizde kapıda bekletip ayırdığımız masa verilmedi. DJ kabininin yanına oturtmaya çalıştılar. Cam kenarı sorduğumuzda 20.000 TL fiyat çektiler. Kapıdaki görevlilerinin davranışları aşırı bozuktu.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kadına yönelik şiddeti kınayarak, “Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz. Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir” açıklamasında bulundu.