Mahalle Kavgası Ölümle Sonuçlandı

Çatıdan attığı beton parçasıyla ölüme neden olmuştu... Savunması şaşkına çevirdi: Ortamı yumuşatmak istedim

Yıldırım ilçesi Samanlı Mahallesi’nde geçen yıl aralık ayında yaşanan olayda, Yusuf Aydın adlı kişinin, kavga ettiğini iddia ederek yardım çağırdığı arkadaşları Uğur ve Hüseyin Balta kardeşlerin otomobilini çaldığı ve Balıkesir’e kaçtığı belirlendi. Otomobilin yakıtı bitince polise ihbar eden Aydın, gözaltına alındı ancak denetimli serbestlik koşuluyla serbest bırakıldı. Olayın ardından bir ay sonra, Yusuf Aydın, Hüseyin ve Uğur Balta kardeşler ile mahallede karşılaştı. Araç hırsızlığı yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve tarafların yakınları da karıştı.

Kavganın büyümesiyle Yusuf Aydın, çatıya çıkıp beton parçalarını kalabalığın üzerine attı. Bu sırada, 2 çocuk babası Ramadan Bayar’ın başına beton parçası isabet etti. Bayar fenalık geçirirken, hastaneye kaldırıldı ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Yusuf Aydın jandarma ekipleri tarafından yakalanıp gözaltına alındı ve mahkemede tutuklandı.

Yusuf Aydın, mahkemede yaptığı savunmada, kavga ettiğini ve arkadaşlarından şikayetlerini geri çekmelerini istediğini ancak kabul edilmeyince tartışmanın kavgaya dönüştüğünü belirtti. Avukatı ise müvekkilinin meşru müdafaa hakkını kullanarak yaşadığı korku ve panikle eylemi gerçekleştirdiğini savundu. Mahkeme, Aydın’ın tutukluluk haline karar verdi ve duruşmayı erteledi. Ramadan Bayar’ın eşinin ise sanıktan şikayetçi olduğu belirtildi.