Mahalle Seçiminde Aday Karışıklığı ve Yeniden Seçim Kararı

Kocaeli'de babasıyla aynı ismi taşıdığı için muhtarlığı düşürülmüştü! YSK iptal kararını kaldırdı... Mazbatası verilecek




Ihsaniye Mahallesinde Muhtarlık Seçimi Yeniden Yapılacak

Ihsaniye Mahallesinde Muhtarlık Seçimi Yeniden Yapılacak

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde İzmit’e bağlı kırsal Arpalık Ihsaniye Mahallesi muhtarlığı için mevcut muhtar Orhan Süren ile Hüseyin Güldibi ve Hasan Erdöl aday oldu. Mahallede bulunan 249 seçmenden Orhan Süren 78, Hüseyin Güldibi 37 ve Hasan Erdöl ise 113 oy aldı.

O.K. isimli bir mahalle sakininin İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz sonrasında İl Seçim Kurulu, aday pusulasında yer almayan Hasan Erdöl ve babası Hasan Erdöl arasında karışıklık olduğunu tespit etti. Bu nedenle seçimin 2 Haziran’da yeniden yapılmasına karar verildi.

Hasan Erdöl’ün YSK’ya yaptığı itirazın kabul edilmesinin ardından YSK, İl Seçim Kurulu’nun aldığı iptal kararını usule ve yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırdı. YSK’nın kararında, “Muhtar adayı Hasan Erdöl’ün isminin babasıyla aynı olduğu belirtilse de, baba Erdöl’ün seçim çalışması yapmadığı ve adaylık sürecini basın aracılığıyla duyurduğu” vurgulandı.

Yapılan kararın ardından muhtar seçilen Hasan Erdöl, yaşanan sürecin Türkiye’de bir ilki temsil ettiğini belirterek, “Babam asla oğluma oy talebinde bulunmadı. Bundan sonra benzer karışıklıkların yaşanmaması için dikkatli olunmalıdır” dedi. Baba Hasan Erdöl ise, “Halk arasında herkes birbirini tanıdığı için böyle bir durumun yaşanmadığını görebilirler. Bundan sonra benzer sıkıntılar yaşanmaması için isim seçimlerine daha dikkat edilmelidir” şeklinde konuştu.

Kararın tebliğ edilmesiyle birlikte muhtar seçilen Hasan Erdöl, mazbatasını almaya hak kazandı.