Malatya Doğanşehir İlçesinde Meydana Gelen 4.5 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında Açıklamalar

Son dakika: Malatya'da 4.5 büyüklüğünde deprem! Deprem uzmanı Tüysüz: Önümüzdeki bir yıl içerisinde 5 ve üzeri depremler olabilir






Malatya Doğanşehir İlçesinde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Malatya Doğanşehir İlçesinde 4.5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde saat 10:48’de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 13.9 km olarak duyuruldu. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Depremin ardından CNN TÜRK ekranlarına bağlanan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, deprem hakkında şu önemli açıklamalarda bulundu: “Bu deprem bizim pasifik ateş çemberi diye adlandırdığımız bölgede meydana geldi. Dünyadaki en büyük depremleri üretmiş ve hala üretmeye devam etmektedir.”

Prof. Dr. Tüysüz, artçı depremler hakkında şunları söyledi: “Bu artçı bir depremdir. Bunların yaşanabileceğini biliyoruz. Bu artçılar devam edebilir. Önümüzdeki bir yıl içerisinde 5 ve üzerini geçen depremler olmasını bekliyoruz.”

6 Şubat depremleri hattında meydana gelen depremle ilgili olarak Prof. Dr. Tüysüz şu açıklamalarda bulundu: “6 Şubat depremlerinde Adıyaman Çelikhan’dan başlayan Hatay’a uzanan hat boyunca ve Göksun’dan Malatya’ya kadar olan bölümde iki büyük deprem gerçekleşti. Bu hat üzerinde böyle büyüklükte bir deprem beklemeyiz. Ne Hatay’da ne Adıyaman’da bu büyüklükte bir beklentimiz yok.”

Saat 10:48’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem sadece Malatya’da değil, çevre illerde de de hissedildi. Adıyaman merkez ve çevresinde de hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar binadan dışarı çıktı. Deprem sonrasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.