Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde Partililere Yönelik Seçim Broşürü Saldırısı

AK Parti broşürünü dağıtanları darbetmişlerdi... Tutuklanan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde AK Parti Seçim Broşürü Dağıtan Partililere Saldırı

23 Mart Cumartesi günü saat 17.30 sıralarında Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde yaşanan olayda, bir grup kişi ile AK Parti’nin seçim broşürünü dağıtanlar arasında sözlü bir tartışma başladı. Tartışmanın ardından olay yerine geri dönen şüpheliler ile partililer arasında arbede çıktı ve broşür dağıtan 72 yaşındaki R.Ş. başından yaralandı.

Olayın ardından yapılan şikayet üzerine polis ekipleri 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen 6 şüpheliden 1’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüpheli Kanber S. ifadesinde, “Dosyadaki diğer şüpheliler bizim CHP pankart ekibidir. Belediye başkan adayı hakkında asılsız ve imzasız broşürler dağıtıldığı haberini aldık. Whatsaap grubumuzda yazışmalar yapıp sokaklara dağıldık. Araç tespit edildikten sonra broşürlerin dağıtıldığı sırada video çekilmesi talimatını verdim” şeklinde konuştu.

Şüpheli Kanber S. daha sonra “Müştekiyle kavga etmedik, sadece broşürleri almak istedik. Müştekinin yaralanması düşmesi sonucu olmuştur. Olayın siyasi anlaşmazlıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Müştekinin aracının anahtarını almadım, suçsuz olduğumu savunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muhsin Yazıcıoğlu Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anma Paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vefatının 15’inci yıl dönümünde Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi rahmetle yâd ediyorum. Merhum Yazıcıoğlu’nu her zaman cesaretiyle, yiğitliğiyle, dava adamlığıyla ve millî irade yanındaki sarsılmaz duruşuyla hatırlayacağız. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”