Manavgat İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergen Silahlı Saldırıya Uğradı – Şüphelilerin Aranması Devam Ediyor

Son dakika haberi! İYİ Parti eski ilçe başkanı silahlı saldırıda yaralandı! 1 şüpheli yakalandı

Manavgat ilçesinde İyi Parti ilçe başkanı olarak görev yapmış olan Hüseyin Ergen, dün saat 16.30 sıralarında evinin önünde otomobilindeyken silahlı bir saldırıya maruz kaldı. Saldırgan, Ergen’e tabancayla ateş etti ancak silah tutukluk yapınca olay yerinden kaçtı. Hüseyin Ergen bacağından yaralandı ve ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Yapılan soruşturma sonucunda, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin otomobille geldiği ve 3 şüphelinin saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma sonucunda bir kişi gözaltına alındı ve tutuklandı. Diğer 2 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Hüseyin Ergen, olay yerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya da açıklamada yer aldı. Ergen, taziye dönüşü evine geldiğinde ailesini beklerken silahlı saldırıya uğradığını anlattı. “Açık olan camdan içeriye silahın girdiğini fark ettim, 4 el ateş edildi, böyle bir durum beklemiyordum, öldürmeye kastetti, o anda şoka girdim. Saldırganın silahı tutukluk yaptı, Allah korudu diyebilirim. Silah tutukluk yapınca otomobilden çıktım, saldırgan beni takip etti. Kurşun eksiltmek için zigzaglar çizdim, bu sırada sol bacağımdan vuruldum. Sonra saldırgan araca binerek uzaklaştı” dedi.

Hüseyin Ergen, ailesini beklerken saldırıya uğramasının çok zor bir durum olduğunu ve 3 çocuğunun olduğunu belirterek, “Çocuklarıma bir şey olsaydı ne olacaktı? Ben 13 yaşında babasız kaldım, çocuklarım ne yapacaktı?” diyerek duygusal anlar yaşadı. Ergen, saldırıyı takip etmeye devam edeceklerini ve polis ve jandarmanın vakit kaybetmeden olayı çözmek için yoğun çaba harcadığını dile getirerek, kolluk kuvvetlerine teşekkür etti.

İyi Parti Milletvekili Aykut Kaya ise yapılan son çalışmalara göre, saldırıda şoför dahil olmak üzere 3 kişinin tespit edildiğini ve şoförün Kemer ilçesinde düzenlenen bir operasyonla yakalandığını, diğer 2 şüphelinin ise firarda olduğunu ve yakalanmaları için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.