“Manavgat Yangınında Felçli Eşini Terk Etmeyen Kahraman İbrahim Deniz’e Destek Veren Murat Kurum, Deniz Çiftinin Evinin Yeniden İnşası İçin Talepte Bulundu”

Kurum’dan İbrahim Amca’ya sürpriz: ‘Sözümüz vardı ziyarete geldik’

Manavgat’ta 2021 yılında meydana gelen orman yangını sırasında, felçli eşini terk etmeyerek cesur bir şekilde onu koruyan İbrahim Deniz ile buluşan Murat Kurum, odaları zarar gören çiftin burada yaşamlarını sürdürdüğünü gördü. Kurum, “Sizi başka bir yere yerleştirelim” teklifinde bulundu, ancak çift bu teklifi reddetti. Bunun üzerine Kurum, hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra öncelikle Deniz çiftinin evinin yeniden inşa edilmesini talep etti. 15 gün içinde çiftin tamir edilen evi teslim edildi.

Yangının ikinci yıl dönümünde Murat Kurum, Deniz çiftini unutmadı ve onları ziyaret etti. Kurum’un eşi Şengül ve kızı Zehra ile birlikte, Deniz çiftini ziyaret etti. İbrahim Deniz, Kurum’a “Manevi oğlum” diyerek uzun süre sarılarak onu karşıladı ve “Oğlum benim, seni çok seviyorum, çok özledim seni” dedi. Kurum da “İbrahim Amca’ya verdiğimiz sözü tutarak, ailece ziyaretinize geldik” dedi.

Yangından sonra Murat Kurum, Manavgat bölgesinde 20 gün geçirdi. Yeniden inşa edilen 550 evin anahtarları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından afetzedelere teslim edildi.