Manavgat’ta 5 Katlı Bina Kısa Sürede Yangınla Kaplandı

Antalya'da 5 katlı binada çıkan yangında can pazarı yaşandı

Dün gece saatlerinde Manavgat’ın Aşağı Pazarcı Mahallesi’nde, 1059 Sokak, numara 38 adresinde bulunan 5 katlı bir binada yangın çıktı. Yangının çıkış sebebi olarak, binanın zemin katında bulunan döşeme atölyesi gösterildi. Bu atölyede bulunan sünger ve kumaşlar, yangının büyümesine neden oldu. Aynı zamanda motosikletin deposunun patlaması, yangının daha da büyümesine sebep oldu.

Yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Çevredeki binalardaki vatandaşlar yangına hortumla müdahale etmeye çalışırken, itfaiyenin gelmesiyle birlikte yangın kontrol altına alınabildi. İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alırken, binada mahsur kalan vatandaşları üst katlardan indirmek için büyük bir çaba sarf etti. Başlarındaki maskeleri, mahsur kalan vatandaşlara taktılar ve kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar.

Yangından en son çıkan Mustafa Deniz, yangının aniden büyüdüğünü ve umutlarını kestikleri anda itfaiyenin yetiştiğini anlattı. Eğer itfaiyenin zamanında yetişmemesi durumunda, binada bulunanların hayatını kaybetme ihtimali çok yüksekti.

Yangını ilk fark edenlerden bir vatandaş, alevlerin aniden yükseldiğini ancak itfaiyenin müdahalesi sayesinde can kaybı yaşanmadığını belirtti.

Yangının söndürülmesinin ardından, Manavgat Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekibi, yangının çıkış sebebini araştırmak için incelemelerde bulundu.