Manavgat’ta MİT Dolandırıcısı Operasyonla Yakalandı

Antalya'da sahte MİT görevlisi operasyonu! Cezaevi firarisi çıktı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, bir kişinin kendisini MİT görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığı ihbarı üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yapılan araştırmada Taşağıl Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Emin B.’nin kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak vatandaşlardan para aldığı ve sorunlarını çözeceği vaadinde bulunduğu tespit edildi. Aynı mahallede 2 kişinin de şüpheliye yardım ettiği belirlendi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ile JASAT ekibi, şüphelilerin adresine operasyon düzenledi. Mehmet Emin B. jandarma ekiplerini görünce kaçmaya çalıştı ancak takip sonucu yakalandı. Şüpheliye yardım eden 2 kişi de gözaltına alındı, bunlardan biri 14 yaşında suça sürüklenen bir çocuktu.

Şüphelilerin ikametlerinde, araçlarında ve üst aramalarında 3,5 milyon lira değerinde ziynet eşyası, 1880 euro, 295 ABD doları, 2 tabanca, 2 av tüfeği ve 5 cep telefonu ele geçirildi. Mehmet Emin B.’nin GBT incelemesinde çeşitli suçlardan toplamda 66 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve cezaevi firarisi olduğu belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin bölgede 12 ayrı ev, iş yeri ve oto hırsızlığı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.