Manisa Demirci’de Polis Lojmanında Yaşanan Cinayet

Polis lojmanında ölü bulunan Yeşim’in annesi: Kızımı da bizi de rahat uyutun

Manisa Demirci’de Polis Lojmanında Cinayet

Geçtiğimiz yılın 14 Nisan sabahında Manisa Demirci’de bulunan polis lojmanında bir silah sesi duyuldu. Olayın yaşandığı lojmanda komiser yardımcısı Doğan Can Yıldız’ın (28) bulunduğu odaya giren polis ekipleri, güzellik salonu işleten Yeşim Akbaş’ı (27) başından vurulmuş olarak buldu. Akbaş, hastaneye kaldırıldı ancak müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından yapılan incelemeler sonucunda vurulan tabancanın komiser yardımcısı Yıldız’a ait olduğu tespit edildi. Yıldız, Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı ve ilk olarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Cumhuriyet savcılığının itirazı sonucu Yıldız, 19 Nisan’da İzmir’in Bayraklı ilçesinde tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı.

Salihli Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava devam etmektedir. Sanık Yıldız ise yargılanma sürecinde tüm suçlamaları reddederek, Akbaş’ın psikolojik sorunlarının olduğunu ve intihar ettiğini iddia etmektedir.

Yeşim Akbaş’ın Ailesi Bayramı Kabristanda Geçirdi

Yeşim Akbaş’ın annesi Aysun Akbaş (55) ve babası Mustafa Akbaş (64), bayramda kızlarının mezarını ziyaret etti. Aysun Akbaş, “Kızım olmadan bir bayram daha geçirdik. Mezarını ziyarete geldik, çiçek diktik. Mezarı, çok güzel oldu. Yeşim, sağlığında da çok şıktı, güzel giyinirdi. O nedenle kabrini süsledik” dedi.

Aysun Akbaş, Doğan Can Yıldız hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ederek, “Sanık hâkim karşısına çıktı ve yeni duruşma 31 Mayıs’ta. Umarım o tarihte Doğan Can Yıldız en ağır cezayı alır. Kızım da biz de huzur buluruz. İnşallah emsal bir karar alınır ve bir daha kimse kimsenin kızına zarar veremez. Böyle insanlar cezasız kalmamalı. Biz acı çektik, başkaları çekmesin. Bayramlar artık mezarlık ziyaretleriyle geçiyor” şeklinde konuştu.