Manisa Kırkağaç’ta Yaşlı Kadının Vahşi Cinayeti: Şüpheli Karı-Koca Gözaltına Alındı

Katil komşu çıktı

Manisa Kırkağaç’ta yaşanan olayda, yalnız yaşayan 85 yaşındaki Ulviye Eskici’den haber alamayan komşuları durumu kontrol etmek için evine gitti. Komşuları, Eskici’nin evinde kanlar içerisinde bulunduğunu ve darp edildikten sonra boğazının kesildiğini görerek hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, olay yerine yönlendirildi. İncelemelerin ardından Eskici’nin cansız bedeni, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Kadının yakınları ve mahalle sakinleri haberi alır almaz evin önünde sinir krizi geçirdi. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı ve Eskici’nin komşularının ifadelerini aldı. Yapılan araştırmada, Eskici’nin aynı apartmanda yaşayan 33 yaşındaki Tolga K. ve eşi Müşerref K. cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

Karanlıkta kalan olay, sorgulanmalarının ardından aydınlatıldı. Emniyet’e götürülen karı-koca, ilk ifadelerinde suçu itiraf etti. Çift, tefeciye olan borç nedeniyle bir süre önce Ulviye Eskici’den para istediklerini ve kadının reddetmesi üzerine maskeli bir şekilde eve girip darp ettikten sonra boğazını keserek öldürdüklerini itiraf etti.

Nöbetçi mahkemede çıkarılan Tolga K., Eskici’yi kendisinin öldürdüğünü söyledi ve ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı. Eşi Müşerref K. ise serbest bırakıldı. Ulviye Eskici’nin cenazesi, Kırkağaç Mezarlığı’nda toprağa verildi.