Manyas Belediye Başkanlığı Seçiminde CHP’li Ahmet Duru Seçimi Kazandı

AK Parti, Balıkesir Manyas'ta ikinci kez itiraz etti

Manyas Belediye Başkanlığı Seçiminde CHP’li Ahmet Duru Oyların Yüzde 50.5’ini Alarak Seçimi Kazandı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yapılan oylama sonuçlarına göre, CHP adayı Ahmet Duru, 6 bin 101 oy alarak Manyas Belediye Başkanlığı’na seçildi. AK Parti’nin itirazlarına rağmen Manyas İlçe Seçim Kurulu, sonuçları onayladı.

AK Parti’nin itiraz dilekçesi üzerine Balıkesir İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurduğu belirtildi. Bu yeni gelişmelerin ardından AK Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurabileceği öğrenildi. Seçimde ikinci sırayı alan AK Parti adayı İbrahim Koman ise 5 bin 758 oy ile yarışı tamamladı.

Karamollaoğlu: Kudüs Işığında Vahdet Toplantısında Doğru ve Adaletli Düzen İçin Çağrıda Bulundu

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İran Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘Kudüs Işığında Vahdet’ başlıklı toplantıya katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, konuşmasında Gazze’de yaşanan soykırımın insanlık adına büyük bir utanç olduğunu vurgulayarak, “İsrail’in masum insanları alçakça katletmesine sessiz kalmamalıyız” dedi. Hastanelerden ibadethanelere kadar hedef alınan saldırıları eleştiren Karamollaoğlu, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, İslam ülkelerinin zulme karşı yeterince tepki göstermediğine dikkat çekerek, “Ticarî kaygılar yerine insanî, vicdanî ve İslami değerlerle hareket etmeliyiz” ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, bugünkü düzenin adil olmadığını ve yeni bir dünya vizyonuna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, İslam ülkelerinin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. İslam alemi olarak bir araya gelerek, değerlerinden güç alarak yeni bir diriliş hareketi başlatmanın önemini vurgulayan Karamollaoğlu, “D-8’in canlandırılması ve İslam ülkelerinin iş birliği yapması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Zulme karşı susmak yerine birlik olmalıyız” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu, hak ve adalet temelli bir medeniyetin inşası için D-8’in güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “D-8, adil bir dünya düzeninin ilk adımıdır ve devam ettirilmelidir. Eğer D-8’in devamı sağlansaydı, Filistin gibi mazlum coğrafyalar bugün bu kadar terk edilmiş olmayacaktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kudüs ve Gazze’nin özgürlüğü için bir araya gelmenin zorunlu olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Zulme son vermek için birlik olmalıyız. Yeni bir dünya inşa etme vakti gelmiştir. Cenab-ı Allah, mazlumların yardımcısı olsun ve Kudüs ile Gazze’nin özgürleşmesini nasip eylesin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii’nde Kadir Gecesi’ni Kutladı ve Ziyaretlerde Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı için Kısıklı’daki konutundan çıkarak Ayasofya Camii’ne geldi. Burada namaz kılan Erdoğan, tüm İslam aleminin Kadir Gecesi’ni kutladı. Leyle- Kadrinizi tebrik ediyorum diyen Erdoğan, “Rabbim gönüllerinizi bir beraber kılsın. Ne yazık ki Gazze’de artık neredeyse 700 bine ulaşıyor kardeşlerimiz orada İsrail’in zulmü altında. Rabbim bu kardeşlerimizi zulümden inşallah Leyle-i Kadr’deki dualar hürmetine kurtarsın. Bizler şu anda elimizden gelen her türlü desteği yardımı gönderiyoruz sonuna kadar devam edeceğiz. Sizlerin duaları çok çok önemli. Aramızdaki birlik beraberlik çok çok önemli. Ayrılığa düşmeyeceğiz. Bir olacağız beraber olacağız” şeklinde konuştu.

Ardından Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesini ziyaret eden Erdoğan, Hüseyin Kutlu ve ekibi tarafından 8 yılda yazılan 10 ciltten oluşan ‘İstanbul Mushafı’nı hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırka-i Şerif ziyaretinde bulundu. Erdoğan’a, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topkapı Sarayı ziyareti çıkışında basın mensuplarına kandil simidi ikram etti.