Mardin Dargeçit’te Gerçekleştirilen Kahramanlar-32 Operasyonunda 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bakan Yerlikaya duyurdu: 1'i kırmızı kategoride 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün gece yaptığı açıklamada Mardin’in Dargeçit ilçesinde gerçekleştirilen Kahramanlar-32 Operasyonu ile ilgili önemli bilgileri paylaştı. Operasyon sonucunda, biri kırmızı kategoride olmak üzere toplamda iki terörist etkisiz hale getirildi. Bakan Soylu açıklamasında, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı ve kalmayacak. Aziz Milletimiz bilsin ki, son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelemize dualarınız ve desteğinizle kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi. Bir araçta bulunan iki teröristin takibi için Dargeçit-Midyat karayolu üzerinde bir akaryakıt istasyonunda beklemeye başlandı. Şüpheli aracın park halinde olduğu tespit edildikten sonra, Mardin İl Jandarma Komutanlığı tarafından zırhlı araçlarla Kahramanlar-32 operasyonu başlatıldı.

Zırhlı araçlar teröristlerin bulunduğu araca yaklaştığı sırada teröristler tarafından ateş açıldı ve çatışma çıktı. Çatışma sonrasında teröristlerin kaçma şansı olmadığını anlayarak kendilerini patlattıkları belirtildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Rodi Hayri (K) Orhan Elma olduğu tespit edildi. Diğer teröristin kimliği ise hala belirlenmeye çalışılıyor.

Etkisiz hale getirilen terörist Rodi Hayri (K) Orhan Elma’nın, biri güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda beş askerimizin şehit edildiği ve 10’u güvenlik görevlisi olmak üzere 12 kişinin yaralandığı dört ayrı eylemi planladığı belirlendi. Bu eylemler; 16 Ağustos 2019 tarihinde Şırnak’ın İdil İlçesi Pisikayası Tepesi bölgesinde Asb. Çvş. Mehmet Yalçın’ın yaralanması, 9 Aralık 2019 tarihinde Şırnak’ın İdil İlçesi’nde J. Asb. Üçvş. Esma Çevik ve Uzm. J.V. Kad. Çvş. Kemal Sayar’ın şehit edilmesi, 4 Mayıs 2019 tarihinde Şırnak’ın İdil İlçesi kırsalında araç içerisinde iki vatandaşımızın şehit edilmesi, ve 24 Nisan 2023’te Şırnak’ın İdil İlçesi Çığır Köyü’nde üç vatandaşımıza yönelik silahlı saldırı sonucu bir kişinin şehit edilmesi ve ikisinin yaralanması olaylarıdır.

Bakan Soylu, “Şükürler olsun ki şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Kahraman jandarmamızın başarılı operasyonunu tebrik ediyorum. Rabbim, onların ayağını taş değdirmesin. Terör ve onların işbirlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız devam edecek” şeklinde konuştu. Mardin ilinin Dargeçit ilçesinde gerçekleştirilen Kahramanlar-32 Operasyonu’nda biri kırmızı kategoride olmak üzere toplamda ik terörist etkisiz hale getirildi. Şehitlerin kanı yerde kalmadı ve mücadele dualar ve destekle kararlılıkla devam edecek.