Marmara Bölgesi’nde Yarın Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Uyarı Geldi

Meteoroloji saat verip uyardı... Kuvvetli sağanak geliyor: Sel, dolu yağışı ve su baskınlarına dikkat!

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Marmara Bölgesi’nde beklenen sağanak ve gök gürültülü yağış hakkında uyardı:

Yarın öğle saatlerinden itibaren Edirne’nin güneyi, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış beklenmektedir. Uzmanlar, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, bugün ülkemiz genelinde yağış beklenmemektedir. Doğu kesimler ile Marmara’nın parçalı ve çok bulutlu, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olacağı tahmin edilmektedir. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma, don, pus ve sis olabileceği uyarısında bulunulmaktadır.

Hava sıcaklığı ülkemiz genelinde 4 ila 6 derece artacakken, rüzgar genellikle güneyden esmekte ve kuzey kesimlerde ara sıra orta kuvvette esecektir.

Uyarılar arasında, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanmaktadır.