Marmara Depremi: 25 Yılın Ardından Anma Törenleri

Çeyrek asırdır dinmeyen acı... Büyük depremin 25. yılında mumlarla anıldılar





17 Ağustos Depreminin 25. Yıldönümü Anma Törenleri

17 Ağustos Depreminin 25. Yıldönümü Anma Törenleri

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Gölcük merkezli 7.4 büyüklüğündeki Marmara Depremi’nin üzerinden çeyrek asır geçti. O günden beri, hasarın izleri zamanla silinse de acısı hala yüreklerde taze kalmıştır. 45 saniye içerisinde Marmara Bölgesi’nde büyük yıkıma ve 17 bin 480 kişinin ölümüne, 43 bin 953 kişinin yaralanmasına neden olan depremin kurbanları, felaketin 25. yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Gölcük Kavaklı Sahili’nde bulunan Deprem Anıtı önünde düzenlenen anma programında, saat 03.02’de saygı duruşunda bulunuldu. Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Dz. Kd. Alb. Yücel Korkut ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, anıta çelenk bıraktı. Yalova’daki anma töreni ise Deprem Anıtı’ndaki stantların gezilmesiyle başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık, sahildeki Deprem Anıtı’na kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Felakette hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer bloklara karanfiller bırakıldı.

17 Ağustos 1999 depremi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, taziye paylaşımında bulundu. Kurtulmuş, depremin acısının hala hissedildiğini belirterek şu sözlere yer verdi: “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 25 yıl geçse de acısını ve hüznünü yüreklerimizde hala hissediyoruz. Bu felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi afetlerden muhafaza etsin.”