Maske Takımı: 80 Yaş ve Üzeri Hastaların Dikkatine!

Maske geri mi dönüyor

80 yaş ve üzeri, kalp ve diyabet hastalarının maske takması gerektiği konusundaki uyarılarla birlikte dünya genelinde “Maskeler geri mi geliyor?” sorusu gündeme geldi. Konu hakkında uzmanlar şu şekilde cevap verdi:

Türk TORAKS Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. İpek Candemir, tüm dünyada COVID-19’un EG.1 (Eris) varyantının yaygın olduğunu belirtiyor. Bu varyantın, hızlı bir şekilde yayılmasına rağmen hastalık şiddetinde bir artış görülmediği sevindirici bir durum. BA.2.86 varyantı ise ‘İzlenmesi gereken varyantlar’ olarak güncellendi. Ülkemizde şu anda riskli ve şüpheli vakalara PCR testi yapılmaktadır. Şu anki gözlemlerimize göre, bu varyantın seyrinde grip önlemlerinden daha fazlasına ihtiyaç olmayabilir.

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği’nden Dr. Berna Kömürcüoğlu ise toplum geneline maske kullanımının zorunlu hale getirileceğini düşünmediğini belirtiyor. Ancak vaka sayısının artması durumunda, ileri yaşta olan ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin kapalı alanlarda önlem amaçlı maske takmalarının korunma açısından faydalı olabileceğini ifade ediyor.