“Mavi Ay Gösterisi İstanbul, İzmir, Konya ve Burdur’da Büyüleyici Manzaralar Sunuyor”

Türkiye'den eşsiz 'Mavi Ay' manzaraları... Fotoğraf çekmek için sabahladılar

İstanbul’da, Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda olduğu “Mavi Ay” fenomeninin keyifle izlendiği bir gösteri gerçekleşti. Gök bilimciler bu nadir doğa olayını “Mavi Ay” olarak adlandırdı ve bu olayın ikinci Dolunay olduğunu belirttiler. Saat 04.36’da en parlak haliyle gökyüzünde boy gösteren “Mavi Ay”, İstanbul Boğazı’nda da büyüleyici manzaralar oluşturdu. Çengelköy’de bulunan gözlemciler, ayın görüntülerini cep telefonlarıyla kaydettiler. Yiğit Akbulak, amatör bir fotoğrafçı olarak Süper Ay’ı yakalamak için buraya geldiğini ve bu olayı Çengelköy’ün güzellikleriyle birleştirerek fotoğrafladığını söyledi. Aynı şekilde, bazı vatandaşlar da Süper Ay manzarasında balık tutmanın keyfini yaşadılar.

İzmir’de de “Mavi Ay” manzarası Saat Kulesi ve Tarih Asansör gibi sembolik noktalarla birlikte görülebildi. Mehmet Karataş, ailesiyle birlikte Tarih Asansörü’ne geldiklerini ve hem Tarih Asansörü’nün manzarasını hem de “Mavi Ay”ın manzarasını birlikte izlemek için burada olduklarını ifade etti. Melih Halimoğlu ise tatil için İzmir’e gelmiş ve internet üzerinden “Mavi Ay”ın bu gece gözleneceğini öğrenmiş. Ailesiyle birlikte erken saatlerde buraya gelerek, İzmir’in güzel manzarası eşliğinde “Mavi Ay”ı fotoğraflamak için buradayım dedi.

Konya’da ise aynı takvim ayı içinde Dolunay evresinin ikinci kez meydana gelmesiyle “Mavi Ay” bir kez daha gözlendi. Bu yıl 13. kez gerçekleşen Dolunay, Konya semalarını süper mavi bir ışıkla aydınlattı. 2023’te gerçekleşecek olan bir sonraki Süper Ay’ın ilk gösterisi ise 1 Ağustos tarihinde yapıldı.

Burdur’da da aynı takvim ayı içinde Dolunay evresinin ikinci kez görülmesiyle “Süper Mavi Ay”dan görüntüler elde edildi. Şehrin merkezinde ve Bucak ilçesinde fotoğraf tutkunları, bu muhteşem olayı objektiflerine yakalamak için gökyüzüne odaklandılar. Gönderilen fotoğraf kareleri, göz alıcı Süper Ay manzaralarını yansıttı.