Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Parti Gruplarıyla İlişkilere Devam Ediyor

Anayasa ve içtüzük seçim sonrası

Meclis içindeki parti gruplarını ziyaretlerine dün son veren Numan Kurtulmuş, HEDEP grubunu da yakın zamanda ziyaret ederek “iadeyi ziyaretlerini” tamamlayacağını ifade etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle Kurtulmuş’u Saadet grubunda parti yöneticileri ağırladı. 40 dakikalık görüşmenin ardından Saadet Grup Başkanı Selçuk Özdağ, anayasa ve içtüzük konularının yerel seçimlerden sonra ele alınacağını belirtti.

CHP grubundaki ziyaretinde ise Kurtulmuş, Özgür Özel’i yeni görevinden dolayı tebrik etti. Özel, görüşmenin “samimi bir ortamda” gerçekleştiğini vurgulayarak, “Anayasa ve içtüzük konularındaki tartışmaları yerel seçimlerden sonra ele alacağız. Zaten bizim için anayasa tartışması, yaklaşılacak bir konu değil. Tutumumuz oldukça açık. Anayasa Mahkemesi’ni zayıflatacak, kararları uygulanmaz hale getirecek, yargıya darbe vuracak bir şeyin içerisinde yer almak da mümkün değil” şeklinde konuştu.

Can Atalay konusuyla ilgili olarak ise Özel, Kurtulmuş’un “mümkün olduğunca yapıcı bir yaklaşım sergilediğini” ifade etti ve Atalay’ın TBMM üyeliğinin sona erdirilmesine yönelik Yargıtay kararının Meclis Genel Kurulu’nda kısa sürede değerlendirilmesini beklemediğini söyledi.

Meclis Başkanı, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve parti yöneticileriyle görüşmesinin ardından süreci değerlendirdi. Kurtulmuş, “Her ne kadar fikirlerimiz uyuşmasa da, partilerin Meclis içinde ortak hareket edebilme becerisinin gerekliliğine inanıyorum” dedi. Yeni anayasa ve içtüzük çalışmalarının yerel seçimlerden sonra gerçekleştirileceğini vurgulayan Kurtulmuş, AYM ve Yargıtay’ın Can Atalay kararlarının Meclis tarafından ele alınacağını belirtti.

Ogün Samast’ın tahliye edilmesiyle ilgili olarak Kurtulmuş, “Burada infaz sistemiyle ilgili yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yaşa bağlı olarak belli bir süreye indirildikten sonra, maalesef iyi hal sebebiyle serbest bırakıldı. Bu durum, yargı sistemimizde gözden geçirilmesi gereken konuları ortaya koymaktadır. Kamu vicdanını dikkate alarak yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i Meclis’teki makam odasında ziyaret etti. Özel, Kurtulmuş’u CHP grubunda bulunan makam odasının kapısında karşıladı. Basın mensuplarına poz veren Özel ve Kurtulmuş, görüşme sonrasında makam odasına geçti. Görüşmenin ardından Özel, Kurtulmuş’u uğurlarken, koridorda bir süre birlikte yürüdüler.