Mehmetçik: Kosova-Sırbistan Sınırında Gözetimde

Kosova’da Mehmetçiğe güven tam

Mehmetçik, Kosova-Sırbistan Sınırındaki Sınır Hattını Gözetliyor

NATO’nun öncülüğünde görev yapan Kosova Gücü’nün (KFOR) parçası olarak bölgede faaliyet gösteren Mehmetçik, gerginliğin zaman zaman arttığı Kosova-Sırbistan sınırının sıfır noktasında 7/24 sınır hattını kontrol altında tutuyor. Kosova polis güçleri ve Sırbistan ordusu ile koordineli devriye faaliyetleri yapan Mehmetçik, her iki tarafın da güvenini kazanmış durumda.

KFOR’un Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, Balkanlar’ın en genç ülkesi Kosova’daki durumu “Kosova sakin ama kırılgan” şeklinde özetliyor.

Milli Savunma Bakanlığı koordinesinde Kosova’daki son durumu gözlemlemek üzere bir grup Türk gazeteci olarak bölgeyi ziyaret ettik. Başkent Priştine’deki KFOR karargahı, NATO’dan alınan özel izinlerle kapılarını bizlere açtı. Prizren şehrindeki Sultan Murat Kışlası’nda konuşlanan Türk askerlerinin bulunduğu bölgede Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı’nı ziyaret ettik. Ayrıca, Sırbistan-Kosova sınırının sıfır noktasına giderek Türk komandoların yürüttüğü faaliyetleri yerinde gözlemleme fırsatı bulduk.