Memduh Paşa Yalısı Soygunu

Oscar’lık soygun... Plan 1.5 yıl önce yapıldı

İstanbul Sarıyer Kireçburnu’ndaki Memduh Paşa Yalısı’na Filmlere Taş Çıkartacak Şekilde Soygun

Memduh Paşa Yalısı, 9 Haziran gecesi büyük bir soyguna maruz kaldı. NAB Holding’e ait yalı, holdingin ofisi olarak kullanılıyordu ve 5 kasası da bu yalıda bulunmaktaydı. Yalının bekçisi Ahmet Yıldırım, diğer şüphelilerle birlikte aylar süren bir soygun planı hazırladı. Ahmet Yıldırım, yöneticilerin güvenini kazanarak kasanın içindeki değerli eşyaların yerlerini tespit etti.

9 Haziran saat 03.30’da soygun gerçekleşti. Soygun için gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra yalıya giren soyguncular, belirlenen 5 kasayı manyetik matkapla açarak içlerinde yaklaşık 130 milyon TL değerinde döviz ve ziynet eşyası bulunan siyah poşetlere yerleştirdi. Hırsızlar, poşetleri kamyona doldurarak olay yerinden hızla kaçtı.

Polis ekipleri, hırsızlık olayını detaylı bir şekilde inceledi. Soygun sırasında kullanılan kamyonet Pendik’te terk edilmiş olarak bulundu. Dört şüphelinin kimlikleri tespit edilirken, soyguncuların kullandığı sahte plakalı araçlar da ortaya çıkarıldı. Operasyonlar sonucunda birçok şüpheli yakalanırken, aranan bazı isimler halen firarda.

Yapılan aramalarda büyük miktarda döviz, ziynet eşyası ve diğer deliller ele geçirildi. Soygunun ardından tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, soygunun planlayıcısı olarak belirlenen Ahmet Yıldırım ve diğer isimler halen aranıyor.

Memduh Paşa Yalısı, tarihi bir mirasa sahip olup birçok sahibi değiştirmiştir. Geçmiş yıllarda Reza Zarrab’ın eniştesi Omid Mohagilegh Eromi’nin yönettiği NAB Holding’e devredilen yalının soyulmasıyla ilgili detaylar adli makamlarca incelenmeye devam ediyor.