Meme Kanserinde Erken Teşhis Önemli Bir Adım

Farkındalık için harekete geçildi: Kız Kulesi'ne pembe kurdele

Meme Kanserinde Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesinde düzenlenen bir etkinlikte, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Hastane yöneticileri, onkoloji hekimleri, sağlık çalışanları ve katılımcılar, döviz ve pankartlar eşliğinde Kız Kulesi’ne pembe kurdele asarak bu önemli konuya vurgu yaptılar.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Genel Cerrahi ve Meme Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Deniz Böler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “farkındalık ayında meme kanserine dikkat çekmek istediklerini” belirtti. Böler, “İstanbul’da pek çok anıtta pembe kurdele etkinliklerinin devam ettiğini” ifade ederek, “Biz de Kız Kulesi’nde böyle bir etkinlik yapmayı amaçladık. Hedefimiz meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak” dedi.

Böler, dünyada milyonlarca kadına her yıl meme kanseri teşhisi konulduğuna dikkat çekerek, “Biz kanseri yenebiliriz. Erken teşhisle, kanserden korkmadan ve birbirimize destek olarak bu hastalığı yenmek mümkün” şeklinde konuştu.

Katılımcılar etkinlik sonrasında, pembe kurdelelerin asıldığı Kız Kulesi önünde pankartlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.