Menteşe Orman Yangını Kontrol Altında

Muğla Menteşe'de orman yangını

Menteşe’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Turnalı mevkisinde 18 Ekim sabahı saat 03.30 sıralarında çıkan orman yangınında, ormanlık alandan yükselen dumanlar çevredekilerin dikkatini çekti. Olay yerine yapılan ihbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın da desteğiyle söndürme çalışmaları başlatıldı. Yangına toplamda 313 personel, 130 müdahale aracı, 45 arazöz, 12 su tankeri, 13 iş makinesi, 16 helikopter ve 8 uçak ile müdahale edildi.

İlk belirlemelere göre elektrik tellerinden kaynaklandığı tespit edilen yangın, dün saat 13.30 itibariyle kısmen kontrol altına alındı. Akşam saatlerinde havanın kararmasıyla bir süre ara verilen söndürme çalışmaları, bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tekrar başlatıldı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, Sahil Güvenlik unsurları da alınan tedbirlerle hava araçlarının su alabileceği güvenli alanları belirledi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Menteşe’de sarp ve dağlık arazide yürüttüğümüz yangınla mücadelede, bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangını kontrol altına aldık. Yeşil Vatan için özveriyle çalışan tüm ekiplere, kurumlara, STK’lara, gönüllülere ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.” denildi.