Meral Akşener, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Sert Eleştirilerde Bulundu: “Önce Şahsım Düşünenlerle Uğraştık”

Akşener’den tüm partilere çağrı: Gelin seçime ayrı girelim

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulundu. Konuşmasında, “Önce millet, önce memleket” dediklerini ancak “önce şahsım, önce ben” diyenlerle uğraştıklarını belirten Akşener, milletin geleceği için kendi çıkarlarını gözetmediklerini vurguladı. Ancak, koltuğundan başka bir şey düşünmeyenlerle uğraşmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Maalesef 2023 seçimlerindeki yenilgiyi önleyemediklerini de kabul etti.

Akşener, Türk siyasetinin bazı odakların etkisi altında olduğunu ve milletin sesini duyurmakta zorlandıklarını dile getirdi. Milletin çağrısını dile getirdikleri için ihanetle suçlanmaktan kaçınmadıklarını söyledi.

Konuşmasında, hiçbir gizli kapaklı işbirliğine girmeden ve kâr sağlamadan çıktıkları bu süreçte İYİ Parti’nin ortaya çıktığını belirten Akşener, Allah’a şükrettiğini ve başka türlü olması mümkün olmadığını ifade etti.

Bir hatırlatma yaparak, İYİ Partililerin 3 Mart 2023 ve seçim sürecinde kendilerine yöneltilen hakaretleri, iftiraları ve karalama kampanyalarını asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Akşener, bu süreçte kendilerini desteklemeyenleri de anımsattı. “Yüzde 60 ile kazanırız” diyenlerin hâlâ susmadığını, hatta seçimin faturasını kendilerine yüklemeye çalıştıklarını belirtti. Saray medyası ve sözde muhalif medyanın İYİ Parti’yi hedef göstermeye çalıştığını vurguladı.

2023 seçimlerine girerken iki aday çıkardıklarını ve bu adayların rahat bir seçim kazanacağını düşündüklerini ifade eden Akşener, ancak önlerinin kesilmek istendiğini ve engel olamadığını itiraf etti. Türk milletinden özür dileyerek, bu umudu heba ettikleri için üzgün olduğunu ifade etti.

Son olarak, heba edilecek oylarının artık olmadığını vurgulayan Akşener, yerel seçimlerde kendi kadrolarıyla millete huzur vereceklerini belirtti. Tüm siyasi partilere açık bir çağrıda bulunan Akşener, her partinin ayrı ayrı seçimlere girmelerini istedi ve Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’na da mesaj gönderdi. “Biz varız, sizi de bekleriz” dedi. Akşener, gazetecilerin sorusu üzerine ise “Bütün partilere ayrı ayrı girmemiz adına bir teklifte bulundum. Yerel düzeyde teşkilatlar birbiriyle çalışabilir. Ancak ucuz etin yahnisi lezzetsiz oluyormuş” şeklinde konuştu.