Meral Akşener, İsrail’in Saldırılarına Sert Tepki Gösterdi ve Hükümete Eleştirilerde Bulundu

Akşener: Netanyahu terörü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dünkü Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in saldırılarıyla ilgili şu sözleri dile getirdi: “İsrail’in sivilleri hedef alabilen zalimliği artık terörizme dönüşmüştür. Bu açık bir terördür. Çünkü devletler hastaneleri bombalamaz, sivilleri hedef almazlar. Dün gece yaşananlar Netanyahu’nun terör eylemidir. İkinci Dünya Savaşı döneminde Yahudi soykırımının mağduru olan bir liderin, bugün yeni bir soykırımın faillerinden biri olması çok acı vericidir. Katil Netanyahu için söylenecek hiçbir söz kalmamıştır. O, 21. yüzyılın yeni bir Hitler’idir ve Holokost travmasını yaşamış bir toplumu utandırmaktadır. Hemen yargılanmalıdır. Dün Çekoslovakya’nın işgaline sessiz kalan Rusya, Fransa ve İngiltere yönetimleri gibi bugün de zorbalığa dur diyemeyen dünya, ağır sonuçlarla karşılaşacaktır. Eğer sorumluluktan kaçınırsak, bu trajik gidişata dur demenin vakti geçmiş olacaktır.”

Akşener ayrıca hükümete hitaben, “Yerel seçimler yaklaşıyor. Şimdi yeni oyunlar peşindesiniz. Size sormak istiyorum, neyin peşindesiniz sayın yetkililer? Seçimler yaklaşınca, terörist liderle olan aşkınızı mı tazelemek istiyorsunuz?” şeklinde eleştirilerde bulundu.

Grup toplantısından sonra Sinan Aygün, Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu ile görüştüğü ve Aygün’e belediye başkan adaylığı teklifi götürdüğü şeklindeki haberlere cevap veren Akşener, “Basın mensuplarından izin almadığım için özür dilerim. Bundan sonra ‘izin veriyor musunuz’ diye soracağım. Bu saygısızlık kabul edilemez. Gizli bir görüşme yok, hiçbir şey yok” şeklinde yanıt verdi.