Meral Akşener Millet İttifakı’nın adayının kazanması gerektiğine vurgu yaptı

Akşener'den seçim sonrası ilk açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim süreci ve partisinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Akşener’in yürüttüğü kampanyaların, Millet İttifakı liderleri ile yapılan görüşmelerin sandık güvenliği ve ikinci tur için hazırlıkların yapıldığı bir çalışma olduğu belirtildi. 81 ilde yapılan saha çalışmalarının, İstanbul’da yoğunlaşacağı, hemşehri dernekleri ve yoksullukla mücadele için birebir görüşmeler yapılacağı ifade edildi.

Akşener, “Millet İttifakı’nın adayının mutlaka kazanması gerektiğini ortaya koyan bir seçim” olduğu görüşünde. Erdoğan’ın kazanması halinde tartışılamaz bir hale gelmiş cumhurbaşkanlığı sisteminin, denge ve denetleme mekanizmasının oluşabilmesi için engel olunması gerektiğini vurguladı.

Akşener ayrıca, Ali Babacan’ın parlamenter sisteme geri dönüş desteği açıklamalarına atıfta bulundu ve zamanlamasının önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, Sinan Oğan hakkında da konuşan Akşener, kendilerinin cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu’nu gösterdikleri ve destekledikleri bir süreçte Oğan’la herhangi bir görüşme yapmadığını açıkladı.