Meral Akşener ve Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’dan Seçim Sonuçlarına İlişkin Değerlendirme

Meral Akşener: Millet iradesi başımızın tacı

Meral Akşener, İYİ Parti lideri olarak yaptığı açıklamada, demokrasiye sahip çıkan herkesin oyunun değerli olduğunu söyledi. Seçim gölgesinde birikmiş birçok sorun olduğuna dikkat çekerek, artık vakit kaybetmeden bu sorunlara çözüm üretme zamanı geldiğini belirtti. Millet iradesinin üstünde hiçbir irade olmadığını vurgulayarak, yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilen Sayın Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Ancak, seçim sonuçlarından çıkarılacak dersler olduğuna da işaret etti. Ülkemizi yeniden makulde buluşturma fırsatını tepmemesi temennisinde bulundu.

Meral Akşener, sonuçların kendileri için nasıl değerlendirileceğini arkadaşlarıyla birlikte okuyacaklarını, anlayacaklarını ve derslerini çıkaracaklarını belirtti. Ayrıca, “Millet İttifakı”nın ne olduğu konusunun sonraki bir mesele olduğunu ifade etti.

Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelen Millet İttifakı liderleriyle seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini söyledi. Bir süreç olduğunu ve bu süreçte masayı, altı partiyi davet edip bir araya toplayanın Sayın Kılıçdaroğlu olduğunu belirtti.

Sonuçlara ilişkin Twitter’dan değerlendirme yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise, stratejide yapılan hataların taktik başarılarla düzeltilemeyeceğine işaret etti. Erdoğan’ın kazandığını ancak Pirus zaferi elde ettiğini belirterek, Zafer Partisi’nin Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği mücadelesinden taviz vermeden devam edeceğini belirtti.