Meral Akşener’in İttifak Önerisi İstanbul ve Ankara’da Umutları Artırıyor

Akşener’in son açıklamalarıyla CHP’de İstanbul ve Ankara umudu

Meral Akşener’in “aday isimleri üzerinden uzlaşmalar olabilir” ifadesi, özellikle İstanbul ve Ankara’da ittifak umutlarını artırdı. CHP yetkilileri, “Birliktelik halinde olabilecekler de ortada, birlikteliğin olmaması halinde olabilecekler de. Bu nedenle sağduyunun sonunda galip geleceğine inanıyoruz” şeklinde değerlendirme yaptı.

Meral Akşener’in ittifak tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerine ek olarak seçim sonuçlarına yönelik eleştirilerde bulunmasına rağmen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticilere ve milletvekillerine bu konuda “konuşma yasağı” getirdi. CHP yetkililerine, Akşener’in açıklamalarıyla karşı tarafı rahatsız edebilecek açıklamalardan kaçınmaları talimatı verildi. CHP tarafından şu ana kadar bu konuda bir açıklama yapılmazken, Hürriyet’e konuşan kaynaklar ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Meral Hanım, ‘Yerel seçimlerde ittifak olmaz, aday isimleri üzerinden uzlaşmalar olabilir’ diyor. Bu doğru, elbette il il, ilçe ilçe oturulup konuşulabilir. Ortak adaylar üzerinde uzlaşılır ve uzlaşılamayan yerlerde isteyen kendi adayını çıkarır. Ancak amacımız, mümkün olduğunca ortak adaylarla hareket etmek olmalıdır. Çünkü ortak aday dediğimizde sadece kendimizi değil, İYİ Parti’yi de kastederiz. Belki biz de İYİ Parti’nin adaylarını birçok yerde destekleyeceğiz. Sonuçta iki partinin birlikteliğiyle elde edilebilecek sonuçlar ortadadır, bir birlikteliğin olmaması halinde de başka seçenekler mevcuttur. Bunu herkes görüyor. Bu nedenle gün sonunda sağduyunun kazanacağına inanıyoruz. Meral Hanım’ın son açıklamaları da umutlanmamızı sağlıyor.”

CHP içerisinde hangi il ve ilçelerde hangi adayın destekleneceği konusunda ayrıntılı bir çalışma yapılacağı konuşuluyor. İYİ Parti’ye daha fazla sayıda aday adayının bırakılabileceği de ifade ediliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin gibi bazı büyükşehirlerin yanı sıra Bursa gibi önemli şehirlerin masaya getirilmeyeceği konuşuluyor.