Merih Demiral UEFA Soruşturması ve Türk Bayraklı Gol Sevinci

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berlin ziyareti! Merih Demiral'a soruşturma sonrası Almanya'ya gidecek

UEFA, Merih Demiral’in Bozkurt İşareti Yapmasını Soruşturuyor

Euro 2024 son 16 turunda Avusturya maçında attığı gol sonrası ‘Bozkurt’ işareti yaparak sevinen milli futbolcumuz Merih Demiral’e UEFA tarafından soruşturma başlatıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kapsamlı bir savunma dosyası hazırlarken Demiral’in hareketinin bir mesaj içermediğini belirtti.

Erdoğan, Berlin’de Türkiye-Hollanda Maçını İzleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi TSİ ile 22.00’de başlayacak olan Türkiye-Hollanda maçını Berlin’de izleyecek. Erdoğan’ın çeyrek final maçını Almanya’da izlemesi kararını, UEFA’nın Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılmasının ardından aldığı ifade ediliyor. Soruşturmanın başlatılmasının ardından Türkiye’den peş peşe tepkiler gelirken, Merih Demiral’e ise destek mesajları gönderildi.

Almanya’nın Tutumu Eleştirildi

Almanya’nın tutumunu eleştiren Prof. Dr. Nuran Yıldız, “Almanya, kendi ülkesinde yükselen aşırı sağın hayaletini başka ülkelerde arıyor. Kendi politik ve tarihi günahlarını bir futbolcu üzerinden temizlemeye kalkıyor” derken, Prof. Dr. Barış Erdoğan ise “Günlük hayatta ırkçılıkla mücadele eden, kimliklerini korumak ve yaşatma mücadelesi veren gurbetçiler için bozkurt işareti hem Türklüğün hem de aralarındaki birlik ve dayanışmanın bir işaretidir” şeklinde ifadeler kullandı.

Bozkurt Sembolü ve Türk Kültürü

Bozkurt, Türk, Moğol ve Altay mitolojilerinde kutsal bir hayvan olarak yer almaktadır. Bozkurt sembolü Türk hakanları tarafından zafer işareti olarak kullanılmıştır. MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in bu işareti Türk siyasetinde popüler hale getirmesiyle Türk kültüründe önemli bir yer edinmiştir.

Merih Demiral: “Gol Sevincimdi, Türklükle Gurur Duyuyorum”

Demiral, gol sonrası yaptığı Bozkurt işaretiyle ilgili, “Bir gol sevinci vardı aklımda, onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra bunu iliklerime kadar hissettim. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim” şeklinde konuştu. Demiral, sosyal medyada yaptığı paylaşımda da Türk Bayrağı’na yer vererek “Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur” ifadelerini kullandı.