Merkezi Teşkilatlarda Önemli Değişiklikler!

Emniyet ve jandarmada nöbet değişimi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MERKEZ TEŞKİLATLARINDA KAPSAMLI DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnameyle, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda merkez ve taşra teşkilatlarında önemli değişiklikler yapıldı.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YENİ DÖNEM

Kararnameyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevden alınan Erol Ayyıldız yerine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş atandı. Ayyıldız’ın yerine ise Adıyaman, Adana ve Mardin’de görev yapmış olan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirildi. Büyükşehirlerdeki emniyet müdürleri görevlerine devam ederken, 16 kentteki emniyet müdürü “kızak görevi” adı verilen merkeze alındı. Yapılan değişiklikle 18 ilin emniyet müdürü görevden alınırken, bazılarının yurt dışı görevlerine atanması planlanıyor.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI’NDA YENİ DÖNEM

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in emekli edilmesiyle yerine Orgeneral Ali Çardakçı atandı. Ayrıca Jandarma’da iki yeni komutan yardımcısı ataması yapıldı ve 18 ilin jandarma komutanı merkeze alındı. Bazı büyük illerin jandarma komutanları da değiştirildi.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI’NDA SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK YOK

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda mevcut komutan Tümamiral Ahmet Kendir Koramiral rütbesine terfi ederek görevine devam ederken, bazı subayların rütbelerinde yükselmeler oldu. Yapılan atamalarla Ege Deniz Bölge Komutanlığı, Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlıklarına yeni komutanlar görevlendirildi.

ÇANKIRI’YA KADIN KOMUTAN ATANDI

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nden Albay Gülden Mat Şakir’in Çankırı Jandarma Komutanı olarak atandığı belirtildi. Atamalarda 23 kente yeni emniyet müdürü atanırken, Sinop’a uzun bir süre sonra kadın emniyet müdürü atandı. 17 kentin emniyet müdürü merkezden görevlendirilirken, bazı başmüfettişlerin ise atanmaları dikkat çekti.