Mersin Valisi Gilindire Mağarası’nda İncelemelerde Bulundu

15 yıl önce keşfedilmişti... Gilindire Mağarası ziyaretçilere açıldı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesinde bulunan Gilindire Mağarası Doğal Sit Alanı ve Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği Güdümlü Projeler Programı kapsamında, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın yardımlarıyla gerçekleştirilen çevre düzenleme, giriş yolları, yürüme alanları ve ışıklandırma gibi çalışmaların tamamlanmasıyla mağara ziyarete açıldı.

Vali Pehlivan, yaptığı açıklamada, Gilindire Mağarası’nın doğal güzelliği ile herkesi etkileyen bir yer olduğunu belirtti. Mağaranın çevre düzenlemesi ve ziyaretçilerin kullandığı alanların yenilendiğini söyleyen Vali Pehlivan, bu çalışmaların Tabiatı Koruma Kurulu onayıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca mağaranın tarihi ve doğal özelliklerine değinen Vali Pehlivan, mağaranın keşfinin ilginç bir hikayesi olduğunu da paylaştı.

Vali Pehlivan, mağaranın içinde bulunan Aynalı Göl’ün, mağaraya ayrı bir değer kattığını vurgulayarak, mağaranın içindeki sarkıt ve dikitlerin yanı sıra gölün de ziyaretçilere farklı bir deneyim sunduğunu belirtti. Gilindire Mağarası Doğal Sit alanına kolay ulaşım sağlandığını dile getiren Vali Pehlivan, mağarayı ziyaret edenlerin güvenli bir şekilde gezebileceği basamaklar ve ziyaretçi karşılama tedbirlerinin alındığını söyledi.

Vali Pehlivan, Türkiye’nin birçok köşesinin keşfedilmeye değer yapılarla dolu olduğunu vurgulayarak, Mersin’in tarihi ve doğal zenginliklerine dikkat çekti. Gilindire Mağarası’nın da ziyaretçiler için önemli bir destinasyon olduğunu belirten Vali Pehlivan, pandemi öncesi ziyaretçi sayısının 100 bin olduğunu ve hedeflerinin bu rakamı aşmak olduğunu dile getirdi. Vali Pehlivan, vatandaşları, yerli ve yabancı turistleri mağarayı ziyaret etmeye davet ederek, yapılan tanıtıcı etkinliklerle ziyaretçi sayısının artmasını beklediklerini ifade etti.