Meryem Çap’ın Hikayesi: Eşinden Şiddet Gördü, Hayatını Kaybetti

Meryem Çap'ı eşi katletmişti! Dehşete düşüren ses kaydı ortaya çıktı: Ateşte elini tutabileceğin kadar yalan konuşabilirsin

Meryem Çap, Eşinden Şiddet Gördü

2008 yılında ailesinin rızası alınmadan evlendiği Şeyhmus Çap ile yaşadığı evlilikte fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan Meyrem Çap, çocuğuna da aynı şekilde şiddet uygulandığı iddialarıyla sığındığı kadın sığınma evinden iki kez boşanma davası açtı.

Meryem Çap, çocuğuna uygulanan şiddeti ses kaydına alarak delil olarak dosyaya sundu. Ses kayıtlarında, eşinin çocuğunu yaktığı ve tehditler savurduğu kaydedildi.

Cinayet İhbarı Üzerine Ortaya Çıktı

22 Ağustos 2023’te Kartaltepe Mahallesi, Ankara Caddesi’nde bir ikamette silah sesleri duyulduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri, Meryem Çap’ı yaralı halde buldu. Ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, eşi Şeyhmus Çap’ın Meryem’i silahla 5 kez kurşunlayarak yaraladığını ve kaçtığını tespit etti. Şeyhmus Çap, Esenler’de yakalandıktan sonra tutuklandı.

Meryem Çap’ın oğlunun ağlama seslerini kaydeden ses kayıtları, davaya önemli delil olarak sunuldu. Şeyhmus Çap, olayın ardından pişmanlık duyduğunu ifade etti.

İlk Duruşma 3 Nisan’da

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şeyhmus Çap hakkında “Eşe karşı kasten öldürme” ve “Ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Dava, 3 Nisan tarihinde İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.