Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Yağış Uyarısı: Sel, Su Baskını ve Kuvvetli Rüzgarlara Dikkat!

Meteoroloji'den 22 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! Orhan Şen İstanbul için tarih verdi: Daha kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok ile sağanak yağış uyarısında bulundu. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın bazı bölgeleri, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevresinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Yağışların İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevresiyle bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Burdur, Kütahya ve Eskişehir’in bazı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Kars ve Ardahan Erzurum’un kuzey ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların bugün etkili olacağını bildirdi. Ayrıca, Marmara Ege ve yağış alan bölgelerde rüzgarın kuvvetli olacağını belirtti. Sıcaklıkta önemli bir değişim olmayacağını ifade etti.

Bugün Ankara, Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Kastamonu, Sinop, Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir’in güneyi ve Konya’nın kuzeyinde yoğun yağışlarla birlikte su baskınları olabilir. İstanbul için ise kritik bir uyarı yapıldı. Anadolu yakasının Karadeniz kıyısında bugün yağış beklense de Salı günü daha kuvvetli yağışların gelmesi öngörülüyor. Sıcaklık ise 29°C olacak ve poyraz rüzgarı kuvvetli esecek.