Meteoroloji Raporuna Göre, İstanbul için Şiddetli Yağış Uyarısı!

İstanbul için sağanak uyarısı! Orhan Şen tarih verdi

Meteoroloji raporuna göre, bugün Türkiye genelinde hava durumu değişkenlik gösterecektir. Güney bölgeler parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacakken, Hatay, Bitlis ve Van çevreleri, Antalya’nın batısının iç kesimleri, Denizli’nin güneyi ve Hakkari’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacaktır. Sabah ve gece saatlerinde ise Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege bölgesi ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği tahmin ediliyor.

Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta İstanbul’da şiddetli yağışın beklenildiğini açıkladı. Prof. Dr. Orhan Şen’in sosyal medya hesabından yaptığı uyarıya göre, bugün hava durumu oldukça sakin. Ancak Bitlis, Hatay ve Antalya’nın batısında hafif ve kısa süreli yağışlar görülebilir. Sıcaklıklar da 2-3 derece artacak. Pazar günü ise Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yağışlar gelmesi bekleniyor. Pazartesi ise Doğu Anadolu’ya yağışlar yayılacak.

Bu hafta sonu bahar havası etkisini gösterecek ve sıcaklıklar 24-25 dereceye kadar çıkacak. Ancak Çarşamba günü durum değişecek ve İstanbul’da şiddetli yağmur bekleniyor. Gündüz saatlerinde meydana gelebilecek bu şiddetli yağmur sonucunda sel ve taşkın riski oluşabilir. Hem gece hem de gündüz sürekli yağış devam edecektir. Bu nedenle dere kenarında veya bodrum katlarında bulunuyor olmanız önemlidir.

Ayrıca, ilginizi çekebilecek bir videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.